הזיות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

25/05/2009 | 23:53 | מאת: אביגייל

שלום רב. לאימי בת ה73 החלו לפני כחודש וחצי הזיות חמורות. לפתע פתאום היא החלה לראות אנשים בבית ילדים, חיות יצורים למינהם ומאז במשך חודש וחצי המצב מחמיר היא הטוחה שהבית מלא אנשים היא לא רוצה להתקלח כדי שהם לא ייראו אותה ועוד.. היא בטוחה שאנחנו (שני ילדיה) רואים את הדברים האלה ופשוט לא אומרים לה ורוצים לשגע אותה. במקביל היא צלולה לחלוטין לא שוכחת דבר יודעת תאריכים ומזהה אנשים. היא מסרבת בכל תוקף ללכת לטיפול. בפעם היחידה שלקחנו אותה למיון לא נמצאו ממצאים בבדיקת הסי.טי למעט שינויים בחלק הלבן שלא ממש הבנתי במה מדובר. רופא המשפחה קבע כי ככל הנראה מדובר בדימנציה. היא לא סובלת מסכרת או כולסטרול אלא רק מפסוריאזיס ודלקת פרקים קשה. האם זוהי דימנציה? לאן יכול להדרדר מצב כזה? כרגע היא ממש עסוקה באנשים האלה כל היום מדברת איתם ומנסה לגרשם, וזה מתיש אותה . אודה לכם על כל תשובה שהיא.

26/05/2009 | 15:53 | מאת: אילן שפר

אביגיל שלום אם ההזיות התחילו באופן פתאומי (אקוטי/ חריף), מקובל ל"חפש" גורם אקוטי - ארוע מוחי, שיבוש מאזן אלקטרוליטים (מלחים) בגוף, פגיעה בתפקוד בלוטת תריס,גרורה מוחית (אם רלבנטי כמובן) וכד', אם מדובר בהופעה מתמשכת - הולכת ומחמירה, זה כן יכול להתאים לדמנציה, כפי שרופא המשפחה אבחן, השינויים בחומר הלבן שאת מזכירה תומכים באפשרות הזאת, כדאי להגיע עם אימך להערכה גריאטרית. בהצלחה והרבה בריאות אילן שפר www.ilanshefer.co.il

מנהל פורום גריאטריה