אמי חולת סרטן חושבת שמנסים להרוג אותה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

19/05/2018 | 12:30 | מאת: מירי

שלום, אמי בת 82 חולה במילומה נפוצנץה ומטופלת כשנתיים בביח. לאחרונה הזכרון שלה הדרדר (ביחוד לטווח קצר) והיא גם לא שומעת. היא מסרבת לעשות מכשיר שמיעה וללכת לפסיכוגריאטר. בחודשים האחרונים היא מסרבת לקחת תרופות, חושבת שהרופא, המטפלת שלה וגם אני (כל מי שמנסה לתת לה תרופות) מנסה להרוג אותה. אנו חוששים שהמטפלת תעזוב. מה ניתן לעשות במקרה כזה? זה מחמיר. תודה

על אמא להבדק על ידי רופא משפחה וכן לבצע בדיקות דם לצורך שלילת בעייה רפואית ואו מטבולית חריפה כגורם לבעייה הנפשית. במקביל ניתן לשקול להתחיל בטפול בתרופה אנטי פסיכוטית במינון נמוך

מנהל פורום גריאטריה