האם לעבור לפג או להתאמץ להאכיל

דיון מתוך פורום  גריאטריה

13/04/2018 | 12:22 | מאת: אייל

אמי בת 74 אחרי תאונת דרכים ופגיעה בראש לפני חמש שנים.אנחנו מתאמצים שנים להאכילה לבד כשהיא סיעודית ומוכנים להמשיך בכך אם זה יעשה לה טוב.במוסד בו היא נמצאת רוצים להעבירה לפג בשל שיקולי נוחות ואני שואל האם כדאי לעבור? האם הפג מאריך חיים מה שאיננו רוצים.האם הוא יכל להוריד או להוסיף סבל? אנחנו צריכים תשובה על שני פרמטרים סבל והארכת חיים .אם הנסיון מורה שבצד אחד פחות סבל ופחות חיים אז זה הכי טוב ואם לא אז רציתי לשמוע מה ההערכה.תודה אייל

יש מקום לשקול הכנסת פג במידה ואין החולה אוכל די על מנת לקיים את נפשו. אין ספק שהאכלה בכוח כרוכה בסבל לחולה לגבי הארכת תוחלת חיים, אזי ייתכן ובמידה והחולה יקבל כלכלה מתאימה לצרכיו, הוא עשוי להאריך חיים בהשוואה לחולה שאינו מקבל זאת.

מנהל פורום גריאטריה