סבא בן 88

דיון מתוך פורום  גריאטריה

23/05/2009 | 17:44 | מאת: ריטה פ.

שלום, סבא שלי הוא בן 88, כמובן יש לו מגוון בעיות פיזיות שבאות עם הגיל אבל מבחינה קוגניטיבית הוא מתפקד, ונראה שאין שום סימנים לדמנציה או משהו דומה. אך בזמן אחרון יש לו הרגל משונה לחטט בפחי אשפה ולהוציא משם דברים שנראים לו חדשים, כגון בגדים. אין שום קשיים כלכליים, הוא גר עם ההורים שלי שדואגים לו וגם להם אין מחסור בכסף, והארון שלו מלא בבגדים, אך עדיין הוא הולך ומחפש. מה זה יכול להיות, האם זה סימפטום של איזשהי מחלה? תודה

23/05/2009 | 18:19 | מאת: אילן שפר

ריטה שלום אני מניח שלהתנהגות של סבך אין קשר לקושי כלכלי, ה"הרגל" שאת מתארת יכול להצביע על איזשהי הפרעת התנהגות, (לא בהכרח מזיקה וכזאת שחייבים לעצור בכל מחיר) כמו אגירת חפצים, עיתונים ועוד. את מציינת ש"אין שום סימנים לדמנציה", דמנציה אינה מחלה שאפשר לזהות מיד עם תחילתה, היא מורכבת ולעיתים יעבור לא מעט זמן עד לאבחונה. כדי לקבל תמונה יותר מדוייקת יש צורך בהערכה גריאטרית. בברכה אילן שפר www.ilanshefer.co.il

מנהל פורום גריאטריה