תלונות תכופות על "התנכלויות"

דיון מתוך פורום  גריאטריה

19/05/2009 | 07:18 | מאת: ינקעל

אחותי חשה זה שנים "התנכלויות" מצד כל העולם. תלונות שכולם מסדרים אותה, רוצים לגזול אותה, לגנוב לה וכדו'. זה החל מבדיקת חשבונות המכולת טיפ טופ, עמידה על חשש של מוצר "יקר" יותר מהידוע, זה העירייה שרוצה ממנה יותר כסף מאחרים, הבנק שכל הזמן גוזל אותה וגונב לה מכספי הביטוח לאומי וזה העוזרת שגונבת לה דברים. זה התחיל לפני כמה שנים אחרי שבעלה נפטר (לפני כן היא כלל לא התעסקה בענייני כספים, ולאחר מכן היא נאלצת לעסוק בכך) והתופעה רק מחמירה. זה הגיע לכך שהיא התלוננה במשטרה על פקידה בבנק שגונבת לה כספים וגרמה אי נעימויות רבות לבתה הגרה בקרבת מקום. מה עושים במצב כזה? איזה סוג רופא יכול לעזור? והאם תרופות יכולות להרגיע חרדות וחששות אלה?

19/05/2009 | 22:47 | מאת: ינקעל

אודה לך על תשובה לשאלתי

19/05/2009 | 22:51 | מאת: אילן שפר

יענקל שלום אתה מתאר אצל אחותך מה שנשמע כמו מחשבות פארנואידליות, לעיתים זוהי תוצאה של דמנציה, לעיתים הפרעה פסכיאטרית או שילוב של השניים, המצב מחייב כמובן בדיקה של רופא, אני מציע שאחותך תיבדק ע"י גריאטר. קיימות תרופות שעשויות להרגיע, ברמה כזו או אחרת,חרדות וחששות כמו שאתה מתאר, אולם תחילה חשוב להגיע לאבחנה. הרבה בריאות ובהצלחה.

מנהל פורום גריאטריה