שאלה לגבי שילוב של סורבון עם צימבלטה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

10/10/2016 | 23:38 | מאת: יעקב

בעבר פסיכיאטר רשם לי סורבון לקחת יחד עם הרסיטל , הסורבון היה אמור לחזק השפעת רסיטל ולמזער את תופעת הלוואי הידועה של בעיות בתפקוד המיני , עכשיו אני על צימבלטה וגם סובל מבעיות בתפקוד מיני עם התרופה , רציתי לדעת מהו המינון המינימאלי האפקטיבי שניתן לרדת עם הצימבלטה וכמו כן האם ניתן לקחת בנוסף סורבון שיכול לחזק השפעת צימבלטה ולנטרל בעיות תפקוד מיני בדומה לרסיטל ? או שעם הצימבלטה אין לו אפקט

12/10/2016 | 19:29 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, באופן כללי, מידת היעילות של סורבון כתרופה נגד תופעות לוואי הקשורות לתפקוד מיני אינה ידועה ולמעשה יתכן שתרומתו לעניין היא מינימאלית. המינון המינימאלי הטיפולי של סימבלטה הוא 60 מ"ג ליום ומינונים נמוכים יותר בדרך כלל אינם יעילים. במידה והטיפול גורם לתופעות לוואי בעייתיות, כדאי לבחון החלפת התכשיר.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול