ביטוח לאומי וקצבת נכות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

04/10/2016 | 22:38 | מאת: יורם

שלום רב, יש לי מס' שאלות.. האם מבחינת ביטוח לאומי אתה חייב להיות מטופל תרופתית בכדי לקבל קצבת נכות? האם יש אנשים שלא לוקחים תרופות ומקבלים קצבת נכות? האם ביטוח לאומי רשאי לדלות עלייך מידע מקופת החולים שלך ישירות ללא ידיעתך? ז"א האם הוא יכול לדעת אילו תרופות אתה קונה? האם אתה רוכש את תרופות המרשם שלך? או שלא? או כמה פעמים אתה מבקר את הפסיכיאטר שלך בלי שתאמר להם? האם הוא יכול להוציא את המידע הזה בלעדייך וישירות דרך הקופת חולים\בית חולים בו אתה מטופל? יש לציין שכרגע אני מקבל קצבת נכות זמנית 40 אחוז רפואי ו100 אחוז אי כושר. אני זוכר שכשהגשתי את התביעה חתמתי על הסכם ויתור סודיות - האם הם יכולים לעשות בו שימוש ולהוציא את המידע שכתבתי הנ"ל? תודה מראש

12/10/2016 | 18:57 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, השאלות ששאלת אינן תואמות את נושא הפורום ולכן לא אוכל לענות עליהן. מומלץ לפנות לפורומים בנושא הרלוונטי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול