הבנתי שאני בדיכאון, מה עכשיו?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

15/08/2016 | 21:10 | מאת: חוששת

שלום למומחים, אני בת 19, סיימתי שנת שירות והתגייסתי לפני שבועיים, כבר תקופה ארוכה שאני חוששת שאני בדיכאון, ושאני סובלת מדיכאון קליני- זה לא משהו חד פעמי אלא דבר שחוזר אלימ כל הזמן. אני לא רוצה לעזוב את הצבא ואת התפקיד, אבל מצד שני אני בתפקיד שהוא עם נשק כל הזמן- אין לי מחשבות אובדניות רוב הזמן. וגם אם כן, אני לא באמת רוצה למות, אני פשוט רוצה לצאת מהחרא שאני שרויה בו. מה לעשות? האם יש דרך בה אקבל טיפול מבלי שאצטרך לעזוב את הצבא? האם יש אפשרות לטיפול פרטי?

22/08/2016 | 22:22 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, את מתארת מצב נפשי מתמשך שגורם למועקה ופוגע באיכות חייך. אמנם לא ניתן לאבחן את הבעיה באמצעות הפורום, אך קיים סיכוי שאכן מדובר במצב דיכאוני. חשוב להדגיש כי גם במסגרת צה"ל ניתן לטפל במצבים דיכאוניים ובדרך כלל כשמדובר במצב שלא כרוך בסיכון כלשהו, הבעיה לא מהווה עילה לשחרור מצה"ל. חשוב לפנות לבדיקה של איש מקצוע, עדיף במסגרת צה"ל, כדי לאבחון את הבעיה ולקבל טיפול מתאים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול