דיכאון עמיד לתרופות אפוטרופסות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

05/08/2016 | 00:41 | מאת: רבקה

שלום רב, אדם בן 80 בריא פיזית שסובל מדיכאון עמיד לתרופות והופנה לטיפול בנזעי חשמל . האם זהו מצב שמחייב אפוטרופסות?

14/08/2016 | 22:37 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, הצורך באפוטרופסות קיים במידה ויש פגיעה ביכולת של האדם לקבל החלטות שכולות. הפגיעה ביכולת זאת עלולה לנבוע הן מפגיעה קוגניטיבית והן כתוצאה מבעיות נפשיות שפוגעות בשיפוט. הצורך באפוטרופסות נקבע ע"י פסיכיאטר על סמך הבדיקה הספציפית. לא ניתן לקבוע האם יש צורך באפוטרופסות על סמך הגיל והאבחנה בלבד וללא בדיקה פרטנית.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול