לגבי זה שאני לא מגיב לטיפול?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

22/07/2016 | 18:29 | מאת: ישראל

קיימים מצבים כרוניים חמורים שבהם היה מטופל אחד שלך לפחות בקריירה שלא הגיב לטיפול תרופתי ואובחן כדיכאון עמיד לטיפול, אחרי שהבנת את זה מה הוחלט לעשות עם אותו מטופל? הוא הגיב לטיפול לבסוף או שהיה צריך EMS? לאן מפנים אותו: לאשפוז לתקופה ממושכת או לאשפוז יום?

25/07/2016 | 10:36 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, בדומה למחלות כרוניות רבות אחרות , גם במקרים של דיכאון עמיד שלא מגיב לטיפול תרופתי, מקובל לשים דגש על התהליך השיקומי במטרה לשפר איכות החיים וללמוד לחיות עם המחלה ולשפר איכות חיים על אף התסמינים הקיימים. לצורך כך ניתן לפנות למסגרות שיקום, אשפוז או טיפול יום, טיפולים פסיכולוגיים למיניהם וכד'. כמו כן , במסגרת מעקב פסיכיאטרי ניתן להמשיך ולנסות טיפולים תרופתיים בהרכבים שונים וכן במידת הצורך טיפולים כגון TMS ונזעי חשמל.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול