איקסל זמן השפעה המשוער על הדיכאון והריכוז

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

08/04/2016 | 20:34 | מאת: יקיר

שלום, אני מקבל איקסל 50 מ"ג פעמיים ביום, קיבלי 25 מ"ג פעמיים ביום למשך 3 שבועות וכעט אני מקבל 50 מ"ג פעמיים ביום למשך חמישה ימים ולהלן. הרופא שלי אמר שהאיקסל אמור לעזור לי גם לדיכאון וגם לריכוז כי אני מאובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז בנוסף לדיכאון. חשתי בתופעות לוואי אחרי שבועיים של טיפול למשך שבוע ואחרי 3 שבועות של טיפול הסתיימו תופעות הלוואי. אז השאלה שלי אלייך ד"ר זה מתי לפי השערתך האיקסל יתחיל להשפיעה על הדיכאון ועל הריכוז, אני יודע שזה עלול לקחת בין שבועיים לארבע שבועות לשיש שבועות ושמונה שבועות אבל אודה לך אם תוכלי לשאר כמה זמן זה יקח להתחיל להשפעיה עליי על פי המידע שרשמתי כאן לגבי תופעות הלוואי והמינון, גם יעזור לי אם בנוסף תומרי לי מה ממוצע הימים שלוקח לכדור להשפיע על ממוצע האנשים שנוטלים תרופה זאת, בתודה מראש יקיר.

09/04/2016 | 11:22 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, בדרך כלל ניתן להעריך השפעת הטיפול כעבור כ-4-6 שבועות. בתקופה זו, במידה ויש שיפור כלשהו, אפילו חלקי, יש סיכוי לשיפור נוסף משמעותי יותר בהמשך ובמקרים אלו מומלץ לעלות מינון. לעמות זאת, אם תוך 4-6 שבועות אין שיפור כלשהו, הסיכוי לשיפור הוא נמוך גם בהמשך וההמלצה היא החלפת התכשיר.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול