מאניה דיפרסיה עזרה למשפחה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

04/04/2016 | 10:15 | מאת: לי

זקוקה לקבל ייעוץ או הכוונה . אבי אובחן מצעירותו כחולה במאניה דיפרסיה , כרגע נמצא בתקופה המאנית, אחי הלך איתו לפגישה אצל הפסיכיאטרית כי היינו בטוחים שמשהו לא מתנהל כסדרו בנתינת הכדורים על ידה - מה שהתברר כטעות וכעוד סממן של המחלה הטראומה הזו שאבי לא רוצה לשתף פעולה עם הטיפול. הפסיכיאטרית אמרה כי היא אמרה לו שצריך להחליף כדור אך הוא התעלם , ואמרה כי הוא שם לעצמו את כל המכשולים האפשריים להצלחת הטיפול (לא אוכל לפרט כאן ) חשבנו כבר שאולי זה הזמן (שהשלמנו עם העובדה שהוא חולה ושלא יהיה לכך אף פעם מצב רציף וקבוע של ללא התסמינים לשני המצבים ) לשאול איך אפשר למנוע מאבי להיות בעל השליטה בכספים שלו , הוא לא מפסיק לבזבז בראוותנות ובחוסר שליטה (כמובן שטוען שהוא שולט בעצמו ) ואנחנו כילדיו חושבים מה יהיה גם עתידנו , כי יתכן ויהיה מצב שיבזבז את כל כספיו ואנחנו נצטרך לתמוך בו (אציין שהוריי גרושים ) האם יש דרך לעשות זאת - ברור לי שהוא יפגע , יתעצבן , ואולי אפילו יעשה יותר מכך .. אבל אנחנו אבודים ולא יודעים מה צריך ונכון לעשות תודה!

05/04/2016 | 19:16 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, במצבים בהם כתוצאה ממחלה נפשית נפגע שיפוט של בן אדם והיכולת שלו לנהל עינייניו הכספיים, ניתן בהמלצת פסיכיאטר מומחה ולאחר הערכה ע"י עו"ס, לפנות לבית משפט ולבקש למנות אפוטרופוס לרכושו. הצעד הראשון בתהליך זה הוא פניה לבדיקה פסיכיאטרית.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול