אריפליי ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

30/03/2016 | 17:02 | מאת: ניר

ערב טוב ד"ר, קיבלתי תוספת אריפליי כ5 מ"ג עבור דיכאון עמיד יחד עם ויאפקס, על היום הראשון שלקחתי את התרופה הרגשתי: רובוט, חולשה, בחילות, שלשולים , מחשבות פסיכוטיות, כאבי שרירים(במיוחד בגב), צמרמורות, ערנות יתר, לא ישנתי כל הלילה, לא מסוגל לאכול וכאבי בטן ולחץ נפשי ומתח.. עם כל זה אני אמור להמשיך לקחת את התרופה הזאת למרות כל התופעות לוואי ולהיות בלי אוכל? התופעות לוואי ירדו מתישהו? יש תרופה אחרת שיכולה להחליף אותה לטיפול בדיכאון עמיד עם סיכוי לפחות תופעות לוואי? מה התרופות האפשריות שאפשר לשלב עם ויאפקס לטיפול בדיכאון עמיד? תודה רבה

31/03/2016 | 14:13 | מאת: שי

אולי צריך להוריד את המינון ל2.5=כלומר לחצות את הכדור של ה5 מ"ג ולקחת בתוספת לוריבן, חכה שהרופאה תענה

02/04/2016 | 19:41 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, התרופה בדרך כלל לא גורמת למגוון כה רחב של תופעות לוואי ולכן כדאי לבדוק סיבות נוספות אחרות לתופעות החווית. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע למצבך ולבחון מחדש את הטיפול. באופן כללי אביליפיי אכן משמשת כטיפול תומך בנוגדי דיכאון במקרים של דיכאון קשה או עמיד, כאשר השפעתה אינה מיידית ומתפתחת על פני מספר שבועות. תרופות נוספות שיכולות לשמש כטיפול תומך הם זיפרקסה, סרוקוול, למיקטל, ליטיום.

03/04/2016 | 01:40 | מאת: שי

למרות התופעות לוואי הם אמורות אחרי תקופה להעלם, אני לוקח 5 מ"ג אריפליי, חשבתי שהתחלתי עם מינון גבוהה ואולי היה עדיף להתחיל ב2.5 ולקחת את זה בבוקר עם לוריבן.. יש טיפול אחר שנחשב עם פחות תופעות לוואי שמחזק נוגד דיכאון בטיפול בדיכאון עמיד?

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול