ציפרלקס לבחילות ומתן שתן בתכיפות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

30/03/2016 | 16:18 | מאת: אדית

בעלי בן76 סובל מזה 7 חודשים מבחילות קשות, כל הבדיקות כולל הדמיות תקינות, קיבל מרופאת משפחה ציפרלקס ולוריבן, הרגשתי אחרי שבוע רע מאד יותר בחילות ושתן בתכיפות, אני לא יודע מה עלי לעשות ולמי לפנות עברתי כריתת ערמונית וצינתור בעבר

02/04/2016 | 19:31 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, סביר להניח כי הרופא המטפל התרשם כי הבחילות קשורות לבעיה רגשית ולכן המליץ על טיפול בנוגד דיכאון וחרדה ציפרלקס בתוספת כדור הרגעה. חשוב לציין כי התרופה לא משפיעה באופן מיידי והשיפור בדרך כלל צפוי לאחר כ-4-6 שבועות מתחילת הטיפול. לעומת זאת, תופעות לוואי כגון בחילות, כאבי בטן וכאבי ראש עלולות להופיע כבר בשלבים הראשונים של הטיפול וחולפות לרוב תוך שבוע שבועיים. במידה ויש החמרה משמעותית במצב עם התחלת הטיפול וקושי להמשיך ליטול את התרופה, יש להתייעץ עם הרופא המטפל ובמידת הצורך גם עם פסיכיאטר.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול