איך עוזרים לקרוב משפחה בדיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

18/02/2016 | 20:40 | מאת: מלי

אחות עברה גירושים לפני כמה חודשים. ומתמודדת עם קשיים בעבודה. לפני כ- 4 שבועות נהייתה לה צלקת קטנה בירך האחורית ממכשיר חם ומאז היא מאד עצובה - כהגדרתה. היא מגרשת את ביתה בת ה-17 מהבית כי השאירה את המכשיר החם על המיטה ובגללה נהייתה לה כוויה, ( הילדה עברה לסבתא ), היא לא מדברת איתה, צועקת שהרסה לה את החיים, מאיימת להתאבד אם זה לא יעבור לה... היא פנתה לרופא פלסטי שלא הבין על מה המאומה . מסרבת לשמוע על טיפול פסיכולוגי מקצועי, חוסמת את בני המשפחה בפלאפון,. רוצה להיות לבד, איך אפשר לעזור לה?.

20/02/2016 | 17:47 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, את מתארת מצב מורכב כאשר אחותך מתמודדת עם מצוקה משמעותית וזקוקה לעזרה של הסובבים אך בו בזמן היא דוחה אותם. במצבים כאלו קשה מאוד ולעיתים לא ניתן לעזור בכוח ואם מתעקשים מדי, זה אף עלול לפגוע ביחסים עוד יותר. הדבר היחיד שניתן לעשות הוא להבהיר לאחותך שאתם לצידה ומוכנים לתמוך ולעזור לה בכל עת, להיות לא שיפוטיים וסבלניים. התמודדות עם המשבר עלולה להיות מלווה בתופעות רגשיות שונות, תסמינים דיכאוניים ותסמינים של חרדה, כאשר ללא ספק טיפול מקצועי עשוי לסייע , אך יש לזכור שלרוב, אנשים שלא סבלו בעבר מבעיות נפשיות, מצליחים להתמודד בכוחות עצמם.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול