איך לקום ממשבר ולהתחיל חיים חדשים

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

07/02/2016 | 12:44 | מאת: סימה

בוקר טוב.עברתי בתקופה האחרונה משבר נפשי עקב משהו שקרה לי במשפחה.אני מטופלת בכדורים נגד דיכאון ולמרות זאת אני חיה חיים רגילים.התחלתי לחיות אורח חיים בריא ולאכול תזונה נכונה משהו שאף פעם לא עשיתי.אתמול קרה לי עוד מקרה לא נעים במשפחה ושוב אני מרגישה שאני נכנסת למשבר.למרות מה שקרה במשפחה אני רוצה לשמור על המטרה שהצבתי לעצמי ולא לוותר לעצמי.מה עושים כדי לקום ממשבר ולהתחיל מהתחלת חיים חדשים? איך אני יכולה להרים את עצמי עוד פעם? תודה לך על המענה,שבוע נפלא.

07/02/2016 | 12:47 | מאת: סימה

אני תמיד הייתי מסתגרת בתוך עצמי ועקב הטיפול התחלתי להרגיש יותר טוב.ובעקבות זה התחלתי חיים חדשים.אבל אני מרגישה שאני נופלת למשבר עוד פעם ואני לא רוצה ליפול לזה.אני רוצה להמשיך במטרה שהצבתי לעצמי.אשמח לדעת מה עושים? אני ממש מודה לך.

07/02/2016 | 20:29 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, העובדה שהטיפול שקילבת עזר לך ושיפר את מצבך יכולה בין היתר להצביע על כך שהיכולת שלך להתמודד עם מצבי משבר היום היא יותר טובה מאשר בעבר ולכן יש סיכוי שעל אף הירידה שאת חווה היום, הסיכויים לשיפור הינם גבוהים יחסית. יחד עם זאת, חשוב מאוד לא להישאר לבד ולקבל עזרה: מומלץ לפנות ולהתייעץ עם הגורם הטיפולי שמכיר אותך. ניתן למשל לשקול תוספת טיפול תרופתי, טיפול פסיכולוגי או אפילו מספר שיחות לצורך תמיכה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול