אשתי סובלת מדיכאון מתמשך כבר כמה שנים, מה עושים?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

06/02/2016 | 12:42 | מאת: אסף

שלום אשתי סובלת כבר כמה שנים מדיכאון והמצב כבר ממש חמור. היא לקחה בתקופה מסוימת כדורים אבל זה לא עזר. גם טיפול פסיכולוגי לא עזר, היא לא עשתה את שניהם ביחד. אשמח לייעוץ על אופן הטיפול הנכון ולמי לפנות, אני ממש אובד עצות וכל המשפחה גם סובלת קשות מהמצב ונראה שכולנו קרובים כבר למצב קריטי כללי (אנחנו מבוטחי קופת חולים מכבי). אנא עזרתך!!! תודה אסף

07/02/2016 | 20:07 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, הצלחת הטיפול בדיכאון תלויה במספר גורמים וביניהם אבחון נכון של המצב, טיפול תרופתי עקבי ובמידת האפשר שילוב עם טיפול פסיכולוגי. העובדה שבעבר הטיפול התרופתי לא הועיל, לא שוללת אפשרות שתרופה אחרת תעזור ויתכן גם שאותה תרופה שקיבלה בעבר תעזור אם תינתן במינון גבוה יותר או למשך זמן ארוך יותר. חשוב מאוד שאשתך תבדק ע"י פסיכיאטר (ניתן לפנות לפסיכיאטר במסגרת מכבי) אשר יאבחן את מצבה ובהתאם לכך ימליץ על הטיפול המתאים עבורה ויעקוב אחרי תוצאות הטיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול