איך לקום בבוקר בשמחה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

04/02/2016 | 16:00 | מאת: רינת

שלום רב.שמי רינת אני בת 47 כרגע לא עובדת,מובטלת וכל בוקר שאני קמה אני קמה עם דכדוך קל ומרגישה שאין לי למה לקום.לחוגים או לימודים אין לי כסף כרגע ללכת וכל יום שאני קמה בגלל שאין לי מה לעשות אני קמה עם דכדוך ומועקה.הייתי שמחה כעזרה עצמית בינתיים בלי ללכת לטיפול כרגע מה לעשות כדי לקום עם חשיבה חיובית ובשמחה למרות שאני לא עובדת כרגע? תודה על המענה,יום נפלא

05/02/2016 | 19:46 | מאת: רינת

שבת שלום.שאלה נוספת.היום איבדתי בן אדם קרוב שנפטר מדום לב ומחלה קשה.לפני חודשיים נפטרה חברה הכי טובה שלי.אני מרגישה חוסר אונים.איך אני יכולה להתמודד כעזרה עצמית עם מצב כזה? תודה.

06/02/2016 | 11:31 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מצב רוח ורגשות מושפעים מאוד מהחשיבה וגם מדברים שבן אדם עושה במהלך היום ושעות הערות שלו. התגובה הדכאונית לחוסר תעסוקה היא תגובה מובנת והדרך להתמודד עם המצב הוא ע"י עליה ברמת הפעילות מכל סוג שיכול להתאים לך: התעמלות, למידה, עבודת יד, פעילות חברתית כלשהי וכד'. חשוב לציין, כי דיכאון עלול לפגוע ביכולת של האדם ליזום ולתפקד ולכן, במידה ותרגישי קושי לשפר את ההרגשה באופן עצמאי, חשוב לפנות ליעוץ מקצוע ולשקול טיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול