רעידות או צמרמורת, מרגיש כמו רפלקס - לא ברור

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

14/01/2016 | 19:46 | מאת: טל

שלום, אני מקווה שאני שואל בפורום הנכון.. אני בן 25 בריא באופן כללי אבל יש לי בעיה - מדי פעם אני חווה רעידות בגוף. לפעמים אני מרגיש שהמקור הוא בראש ולפעמים מהחזה או הידיים. זה מרגיש כמו תחושת "ניעור" כזאת לא נשלטת. (אולי רלפקס..) זה קורה לשבריר שניה ונעלם, לא משהו מתמשך. רוב הזמן הרעידות האלה מגיחות אחרי מחשבה מסוימת. אני די בודד, סובל מחרדה חברתית, הומו בארון, לא מסוגל להיות עצמי ולא בטוח שאני יודע איך להיות עצמי. אני נלחץ מאנשים כאילו שהם יותר טובים ממני, סוג של רואה בהם סמכות מסיבה לא ברורה.. לא הייתה לי מעולם זוגיות או אהבה, אני מרגיש נכה ולא מפותח רגשית. אני יודע שאני לא טיפש אך מרגיש מאוד ילדותי לפעמים, כאילו לא נמצא בתדר של כולם. בכל מקרה, לצערי, למרות הרפורמה בבריאות הנפש אני לא מצליח למצוא פסיכולוג באזור המגורים שלי שמקבל אליו לקליניקה. אני ממש רוצה לשפר את מצבי. האם יש קשר בין הרעידות האלה למצב הנפשי שלי? אם כן, יכול להיות שזה מעיד על בעיה חמורה יותר (או פשוט אחרת) מחרדה חברתית? ואיך אני יכול לנסות לטפל בעצמי? אני מרגיש כלוא, הזמן עובר ואני מפספס את השנים היפות שלי בזמן שכולם מתפתחים וחיים את חייהם. סליחה אם הארכתי והמון תודה על כל תגובה שהיא!!

17/01/2016 | 07:17 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, חרדה ובעיות רגשיות אחרות עלולות לבוא לידי ביטוי בתסמינים גופניים כגון אלו שתיארת. יחד עם זאת, חשוב קודם כל לעבור הערכה גופנית בסיסית אצל רופא משפחה כדי לודא שלא מדובר בבעיה גופנית. אתה מתאר רמת מצוקה משמעותית ומגלה תובנות לגבי המצב. חשוב מאוד שתפנה לטיפול פסיכולוגי ולא תתיאש: ניתן להגיע לטיפול פסיכולוגי במסגרת מרפאות ציבוריות לבריאות הנפשי, במסגרת קופ"ח וכמובן גם במסגרת פרטית. כמו כן, מומלץ לפנות להערכה פסיכיאטרית מאחר ויש אפשרות שגם טיפול תרופתי יעזור לך בהתמודדות.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול