עזרה עם מצב נפשי ב-"High"

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/07/2015 | 11:15 | מאת: יוסי

שלום רב, אשמח לעזרתכם. מדובר באדם בגיל 55 כשאשתו נפטרה לפני כ-5 שנים. לפני כ-שנתיים פתאום התחילה אצלו עליה חריגה במצב הרוח אפילו סוג של High שבמהלכו כמעט ולא ישן בשעות הלילה, התחיל לעשות ספורט באופן מוגזם (שעות במשך כל יום) ושינוי קיצוני באופי (מאדם מופנם לאדם שדבר בצעקות, פוגע באנשים במילים מאחורי הגב ואחר כך טוען שלא אמר את הדברים מעולם, ומגיע למצבים מסוכנים שיכולים להביא למצב של פגיעה פיזית בו כמו נהיגה פרועה, הסתכסכות עם אנשים אחרים על שטויות במטרה לעורר פרובוקציות וכדומה). בזמנו הוא ניסה ללכת לטיפול כי הבין באיזה מקום שהמצב לא תקין, בפועל ניפגש עם אדם מבוגר שנירדם במהלך הפגישות (לדבריו) ומאז איבד כל אמונה בטיפולים. בסופו של דבר לאחר כמה חודשים טובים (אולי אפילו שנה) הוא "נירגע" ו"חזר לעצמו" אבל כנראה עדין עם מועקה כל שהיא. כעת לפני כמה חודשים הוא שוב התחיל לחזור למצב שהיה בפעם הקודמת, הפעם בהדרגה התחיל עם הכושר (שאמרנו טוב אז אם זה רק כושר אז אולי זה טוב), התקדם, לחוסר שינה, ומשם לכל הדברים הקודמים בקצב אפילו יותר גבוה והפעם הוא לא מוכן אפילו לשמוע שמשהו בו לא בסדר ואם רק מעיזים להעיר לו הוא נפגע באופן מיידי ומוחק את הבן אדם שדיבר איתו. אשמח מאוד בעזרתכם מה אפשר לעשות ואיך אפשר לעזור, תודה לכולם ומתנצל על אורך המלל.

07/08/2015 | 17:48 | מאת: פרופ' לאון גרינהאוס

שלום. נראה שמדובר במצב של מחלה מאניה דיפרסיה. עליו לפנות לפסיכיאטר ולא למטפל אחר. במצבים כפי שאתה מתאר האדם זקוק לטיפול תרופתי. לפעמים בשלב המאני קשה להביא את האדם לטיפול. אבל צריך לנסות. אפשר לראות סרט על זה באתר שלי פרופ לאון גרינהאוס מיינד קליניק 036962733 036962745 www.grunhaus.co.il

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול