שאלות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/03/2015 | 14:57 | מאת: חני

במשך שנים לקחתי ציפרלקס ולפני 3 חודשים בערך עברתי לוולבטרין וחודש אחכ גם לויאפקס, במינונים המקסימליים. בלי קשר אני גם נוטלת ריטלין 20 מג. השאלות שלי הן: 1. האם הקשר הזה הגיוני? אני מרגישה שהריטלין משפיע עליי פחות 2. מאז שהתחלתי עם הויאפקס יש לי עצירות כבר חודשיים, ממש רצינית, בעיה שמעולם לא סבלתי ממנה, זו תופעת לוואי שעלולה לקרות אבל זה הגיוני שככ הרבה זמן? זה יכול להישאר פשוט?.. 3. אני לוקחת הכל ביחד בבוקר ובערב אני מרגישה כאילו שהלב שלי מחסיר פעימות, קשה לי להסביר את זה אבל זו הרגשה מוזרה ולא נעימה 4. מה שאני אוהבת בויאפקס זה שהוא לא גורם לי לעייפות ולא לתיאבון אבל עם חילוף חומרים כזה איטי אני בטוח אשמין, איזה כדור דומה לו מבחינות אלו? 5. מהם סוגי הריטלין שקיימים? 6. האם יש כדור שמשמין מעצם נטילתו או שזה רק הגברת התיאבון בעקבותיו וכו? תודה רבה וסליחה על השאלות המרובות

25/03/2015 | 22:32 | מאת: פרופ' לאון גרינהאוס

שלום. כאשר יש כ"כ הרבה שאלות לגבי הטיפול צריך לפנות לרופא המטפל כדי לקבל הבהרות. וויאפס יכול לגרום לעצירות לפעמים קשה וממושכת. תרופה לא גורמת להשמנה אלה קודם לעלייה בתיאבון ואז חהשמנה. לפעמים יש גם ירידה בצריכה הקלורית ואז אפשר להשמין גם בלי לאכול יתר על מידה. פרופ' לאון גרינהאוס מיינד קליניק ציפתי לך קישור לסרטים שערכתי על מצבים פסיכיאטרים http://expertv.co.il/videos/leon-grunhaus-panic-attack/ http://expertv.co.il/videos/leon-grunhaus-manic-depression/ http://expertv.co.il/videos/leon-grinhouse-depression/ כמו כן אפזר לקראו על מצבים פסיכיאטריים באתרים שלי www.grunhaus.co.il www.mindclinic.co.il 036962745 036962733

28/03/2015 | 20:52 | מאת: חני

מה הכוונה ירידה בצריכה הקלורית? מה זה אומר בדיוק? האם גם וולבטרין יכול לגרום לעצירות? תודה

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול