עזרה לאחותי

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

20/03/2014 | 18:28 | מאת: אלינה

. אז ככה אחותי בת 32 יש לה שני ילדים אחד בן 8 וילדה בת 4.. היא מאוד חרדתית לגביהם.. היא מעדיפה להשאר בבית איתם מאשר לצאת לא רוצה להשאיר אותם עם אף אחד מאוד דאגנית לכולם להורים לאחים לילדים.. בתקופה האחרונה הילד הלך לבית ספר והוא לא מתנהג כל כך יפה, הוא לומד לשבח אבל התנהגות לא ראויה ומשהים אותו מבית הספר.. אחותי נכנסת לפניקה ונכנסת לדיכאון מתחילה לצעוק על כל דבר עליהם.. דיברתי איתה לפני כמה ימים והיא סיפרה לי שיש לה פחדים שהילד יהיה עבריין בגלל שהוא לא מתנהג טוב ושהיא אמא לא טובה.. הם עברו תקופה לא טובה הם קנו בית ופינו את כולם מהבית בגלל בעיות בניה, אז חושבים שהילד מתנהג בצורה כזאת בגלל מעבר דירה..היא לקחה אותו לפסיכולוג ואמרו שהכל טוב.. בבקשה מכם תעזרו לי.. רציתי אולי לרשום את אחותי לפסיכולוג שאולי יעזור לצאת מחרדות. לאן לפנות עם מי לדבר

25/03/2014 | 02:27 | מאת: עדי)לא אשת מקצוע(

שלום לך. אני איני אשת מקצוע אך אנסה לעזור לך כמה שאוכל מהידע והנסיון האישיים שלי.. לא ציינת, האים אחותך נשואה וגרה עם בעלה? האים היא עובדת? אלו דברים שמשפיעים. הבחנתי גם שציינת שבן אחותך מצליח היטב מבחינה לימודיך אבל יש לו קשיים קשים מבחינה התנהגותית, האים שקלתם את האפשרות שהילד סובל מהפרעות קשב וריכוז? או מהיפרקטיביות? גשו לאיבחון דידקטי, זה יכול לפתור המון בעיות. אין מה להיבהל מההתנהגות של הילד, סביר להניח שהוא)באופן הגיוני מאוד( מבולבל וחושש, ילדים בגיל כזה חוקרים את הקבוצות החברתיות אליהם הם שייכים ומחפשים לעצמם את מקומם בפנים. ובקשר לאחותך, טיפול פסיכולוגי זה עסק יקר ומסובך, אחותך רוצה להתחיל ו

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול