מחפשת דרכים לצאת מהפלונטר

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

02/04/2009 | 09:28 | מאת: ליאורה

שלום, לאחרונה, לאחר שנתיים של ניסיונות להסתיר את מה שעובר עליי ולנסות להנהג כאילו הכל כשורה אצלי, אני מתחילה להבין שמשהו איננו כשורה. אינני רוצה לחיות עוד החיים תחת מסך של ערפל עצוב , והייתי רוצה למצוא את דרכי חזרה לחזור להיות מי שהייתי. אני צעירה. אמא לפעוטה מקסימה. נשואה לבעל נפלא. אבל אני מרגישה שאני צוללת ושוקעת. לבתי מגיעה אמא מאושרת ומנלאת שמחת חיים. לבעלי יש את הזכות לאשה חיה לצדו. אני רוצה לחזור להיות הדמות הזאת. אבל אני מתקשה להודות בפניי קרוביי ואהוביי שמצבי אינו כשורה. ככל שעובר הזמן, כך קשה לי יותר להסוות את הקושי שלי. קושי שאני מתביישת בו מאד. הייתי רוצה לקבל עזרה מקצועית. אבל אינני יודעת למי לפנות. תקציבית אין באפשרותי לממן פגישות אצל פסיכולוג. האם ניתן לקבל עזרה נפשית דרך קופת החולים וביטוח ה"מושלם"? מהו התהליך לקבלת עזרה נפשית? האם זה יכול להשאר תהליך דיסקרטי?

04/04/2009 | 23:52 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

ליאורה שלום, צר לי על הרגשתך. דרך קופת חולים את בהחלט יכולה לקבל עזרה מקצועית ודסקרטית של פסיכיאטר או/ו פסיכולוג. אני מאוד ממליצה לך ללא דיחוי לפנות להתיעצות פסיכיאטרית. בנוסף, כדאי לשתף את משפחתך או אנשים קרובים אחרים במצבך. כך תוכלי לקבל תמיכה ועזרה. מצבך מאוד שכיח ומאוד אנושי כך שאין צורך להסתירו מאחרים. תרגישי טוב, בברכה,

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול