חרדה?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

11/08/2008 | 11:29 | מאת: אלמנה

שלום אני אמא, בת 35. לפני כשלוש שנים התאלמנתי, בתקופה זו בחרתי להתנזר מזוגיות והייתי בטיפול פסיכולוגי, ללא תרופות. לאחרונה הכרתי בחור והתחלתי בזוגיות חדשה, לקראת המפגשים איתו אני מרגישה לחוצה, דופק מואץ, חוסר שקט, שרירים מתוחים, קיבה עצבנית מאוד וגזים, רעידות קלות בכפות הידיים. בגלל הסימפטומים אני ממעטת בפגישות, זה מפריע לי ואני לא רוצה "לפספס" את הקשר. אני בחורה בריאה, עובדת, בעלת ביטחון עצמי, חיי חברה פעילים מאושרת בחיי ומוכנה ורוצה בזוגיות. בעבר ניהלתי מערכות יחסים ארוכות, כולל הנישואים ולא היו את הסימפטומים שאני מרגישה עכשיו. ניסיתי לקחת רסקיו וזה לא עזר. בחנתי את רשימת התרופות להקלה במצבי חרדה ואני קצת מבולבלת. מבקשת את המלצתך,

11/08/2008 | 13:50 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

שלום לך, אני שמחה שהתחלת זוגיות חדשה ונראה שהגבר שהכרת מאוד חשוב לך. ייתכן וזאת גם הסיבה שאת מרגישה התרגשות ועוררות יתר שבאה על ידי ביטוי בסימפטומים גופניים (דופק מואץ, שרירים מתוחים, קיבה עצבנית מאוד וגזים, רעידות קלות בכפות הידיים). חשוב שתדעי שהמנעות מפגישה רק מחזקת ומקבעת את התקפי החרדה ובטח פוגעת בקשר. השפעת התרופות המרגיעות נקודתית ואפשר לעזר בהם לפני הפגישה כדי לא להרוס את הקשר. אך כדי לטפל בבעיה מהשורש תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעילה. תודה על פנייתך לפורום, אשמח לענות על שאלות נוספות, מאחלת הרבה הצלחה בהמשך!

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול