הפסקת שימוש בתרופת seroquel.

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

30/12/2017 | 13:54 | מאת: תומר

שלום רב, ברצוני לשאול בשם חבר אשר טופל בתרופה הנ''ל במינון של 200 מ"ג ובחודש האחרון הוחלט לנסות להפסיק את השימוש בה. ההפסקה נעשתה בהדרגתיות אשר בכל שבוע במהלך החודש ירדו ב50 מ"ג עד להפסקה מוחלטת. בשבוע האחרון כאשר כבר לא נעשה שימוש בתרופה, הופיעו תסמינים של עצבנות וחוסר שקט במהלך רוב היום כאשר אותו חבר מודע להם ומנסה להבין האם יכול להיות לכך קשר? כמו כן ברצוני לשאול מה בדרכ ניתן לעשות במצב כזה באופן כללי? הנני יודע שמבלי להיכנס לפרטי המטופל ובטיפולים אשר עובר במקביל ובהיסטוריה הטיפולית שלו , השאלות הנ"ל יכולות להישמע מגוחכות ולהגביל את התשובות אליהן אך בכל זאת ברצוננו לקבל את חוות דעתך בנושא ובדגש על הפסקת השימוש בתרופה הספציפית הזו ובכללי מה יכולים להיות כיווני הפיתרונות במצב שהוצג. תודה רבה מראש תומר

03/01/2018 | 14:49 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מאחר ולסרוקוול יש השפעה מרגיעה , הספקתו עלולה להחמיר תסמינים כגון עצבנות ואי שקט, במיוחד אצל המטופלים שלוקים במחלה או הפרעה כרונית ואינם מאוזנים. אכן, אין אפשרות לתת יעוץ עבור המטופל הספציפי ללא בדיקתו ולכן מומלץ לפנות ולהתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל שמכיר אותו.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול