דכאון או מאניה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

04/08/2008 | 18:25 | מאת: חני

האם דכאון ומביל למאניה דפרסיה או שזה לא קשור אחד לשני. מטופלת בסרוקסט 11 שנים ולפתע הופיעה המאניה האם זה קשור. תודה חני

07/08/2008 | 11:20 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

חני שלום, מניה לא נובעת מדיכאון. בהפרעה דו קוטבית המצבים מתחלפים ומופיעים לסרוגין אבל הדבר לא אומר שאחד נובע מהשני. במידה ואת מרגישה שינוי במצב רוח לכיוון המאני אני מציעה לך ללא דיכוי לפנות לרופא המטפל שלח כדי לבחון את הטיפול התרופתי. בקשר למאניה או להופעה של הפרעה דו קוטבית נדרשת בדיקה מעמיקה. ייתכן ויש מקום לשקול טיפול במייצבי מצב רוח. תפני לרופא ותרגישי טוב! מידע נוסף על הפרעות במצב רוח, דיכאון והפרעה דו קוטבית (מניה דיפרסיה) ניתן למצוא באתר: www.mindclinic.co.il תודה על פנייתך לפורום, אשמח לענות על שאלות נוספות, בברכה,

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול