ציפראמיל וציפרלקס...

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

09/05/2017 | 21:59 | מאת: דני

1) האם קיים הבדל מהותי מבחינת השפעה בין הציפרלקס לציפראמיל? יכול להיות שהציפרלקס ישפיע בצורה טובה יותר? 2) האם 40 מ"ג ציפרמאיל = 40 מ"ג ציפרלקס, במידה ולא , מה היחס הנכון בינהם? 3) במידה ואני עובר מציפרמאיל לציפרלקס(בהמלצת הרופא המטפל) האם ההמלצה שלך היא שניתן לעבור ישר? או שקודם כל צריך לרדת במינון של הציפרמאיל במשך כמה ימים ואז להתחיל עם מינון נמוך של ציפרלקס עד שמגיעים למינון המקסימילי? 4) האם יכול להיות להיות לי תופעות לוואי חדשות במעבר לציפרלקס? (אני לוקח כבר כמה שנים ציפראמיל והגוף התרגל)? או שמכיוון שמדובר על אותו חומר פעיל ,אז אין חשש לתופעות לוואי חדשות? 5) האם ידוע לך מה עלות הציפרלקס ב-"כללית"?

13/05/2017 | 19:21 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מדובר בשתי תרופות די דומות כך שמבחינה תיאורטית לא צפויים שינויים דרמטיים מבחינת מידת היעילות השלהם, אך יחד עם זאת , יתכנו הבדלים אינדיווידואליים ויש סיכוי לתגובה טובה יותר במעבר בין התרופות. המינון המקסימלי של ציפרלקס הוא 20 מ״ג וניתן באופן גס להשוות אותו למינון של 40 מ״ג של ציפרמיל. יש מספר דרכים לעבור מתרופה לתרופה (מעבר הדרגתי איטי או לסירוגין מעבר מהיר), הבחירה היא בהתאם למאפיינים של המטופל ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לכך.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול