הסבר מושגים שאבחן אותי הרופא

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

06/03/2017 | 13:35 | מאת: יעקב

שלום רב, קיבלתי אבחון מהפסיכיאטר שלי לגבי הבעיות הנפשיות שיש לי. זה ניתן לי במכתב. במכתב נכתב ש: "האישיות הטרום מורבידית כללה מאפיינים סכיזואידים, לביליות אפקטיבית וביטחון עצמי מונמך" וכן נאמר שיש "דקומפנסציות דיכאוניות" מה זה "סכיזואידים" ? מה זה "לביליות אפקטיבית" ? מה זה "דקומפנסציות דיכאוניות" ? אשמח להסבר המושגים הלא כ"כ מובנים לבני אדם רגילים שאינם רופאים. תודה מראש

14/03/2017 | 17:01 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אכן מדובר במושגים רפואיים מורכבים אשר אין ספק שאינם מובנים למטופל. אינני רואה לנכון וגם אין באפשרותי במסגרת הפורום לפרט את משמעות המושגים. עם זאת, חשוב מאוד שתקבלי הסבר ברור לגבי התרשמות המקצועית של הרופאה שבדקה אותך , כולל הסבר לגבי המושגים אשר יהיה רלוונטי לבעיות איתן את מתמודדת.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול