ריספרדל 2 מ"ג מרדים בטירוף

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/02/2017 | 18:35 | מאת: יעקב

שלום רב, מקבל ריספרדל 2 מ"ג כתוספת לציפרלקס 20 מ"ג לטיפול בדיכאון עמיד. שאלתי היא, האם ריספרדל ידועה כמרדימה במיוחד? מאז שהתחלתי את הריספרדל אני רדום בטירוף ולא מצליח להתעורר. כמובן שאני לוקח אותה בלילה. לדוגמה, לקחתי את התרופה ב-21:30 ולמחרת קמתי ב-14 בקושי גדול וחזרתי לישון ב-14:30 עד 17:30 !! זה הגיוני? אם אני לא לוקח את התרופה אז אני מתעורר בשעה סבירה ועירני, כך שהרדימות באה מהריספרדל. השאלה אם זה אמור להיות כך? יכול להיות שאני רגיש לתרופה באופן קיצוני? האם יש תרופה ממשפחת הריספרדל שפחות מרדימה? לפני הריספרדל ניסיתי זיפרקסה 2.5 מ"ג שהייתה אפילו עוד יותר מרדימה ובגלל זה עברתי לריספרדל אבל מתברר שגם הריספרדל מרדימה אותי. תודה מראש

01/03/2017 | 12:33 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, ריספרדל עלול לגרום לעייפות מוגברת, אם כי הרבה פחות מזיפרקסה. ישנם אנשים שיותר רגישים לתופעה זו וישנם כאלו שפחות. בכל מקרה, עם הזמן ההשפעה המעייפות פוחתת ולכן אם התרופה עוזרת לך, כדאי להעזר בסבלנות ולסרוגין , במידה והשפעתה פחות משמעותית, כדאי לשקול החלפתה בתכשיר אחר. בכל מקרה , חשוב להתייעץ עם הרופאה המטפל לגבי המשך הטיפול ובחירה ספציפית של התרופה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול