וגיניסמוס וטיפול

דיון מתוך פורום  טיפול מיני בנשים

28/12/2008 | 23:34 | מאת: ליאת

שלום, ככל הנראה אני סובלת מוגיניסמוס, ומעולם לא נבדקתי אצל רופא נשים(כדי לאשש זאת). כיום אני בטיפול פסיכולוגי, חשבתי ללכת לטיפול נוסף - סקסולוגי (טיפול במרחיבים וכד') אך מאחר והמטפלת שלי חושבת שהבעיה היא לא פיזית אלא רגשית, יש לטפל בדברים הבאמצעות דיבור עליהם ולא באופן טכני/פיזי. אני חושבת שהיא לא כל כך מתחברת לסקסולוגים ומרחיבים וכד'.. מה דעתך?

לא מסכימה איתה. אפשר להעביר שנים של טיפול פסיכולוגי ולא לפתור את הבעיה וטיפול התנהגותי עם מרחיבים יעיל ביותר ומדברים עד כמעט 100% הצלחה.בבחורה עם מוטיבציה ונכונות לפתור את הבעיה אפשר תוך 3 חודשים במקרה הטוב להגיע לתוצאות. הצלחת הטיפול תהיה תלויה בך בלבד. וגיניזמוס מוגדר כבעיה נפשית! אבל להבין מה המניעים בלבד מבלי לנקוט בטכניק%E

31/12/2008 | 13:01 | מאת: ליאת

היי ליאורה, לקח לי המון זמן להעלות את זה בטיפול (כשנה). זה קרה לי עם החבר הראשון, מאז לא היה לי בן זוג קבוע ופחדתי ללכת עד הסוף(חדירה מלאה), אם כי הגעתי למצבים אינטימיים. הפסיכולוגית שלי חושבת שהבעיה אצלי היא קושי באינטימיות וקשר בכלל שאותו קשה ליצור, רצון לקרבה ומאידך פחד מקרבה ופלישה. וקצת קשה לה לראות אותי הולכת לסקסולוג ומטפלת עם מרחיבים..אם כי היא לא פוסלת את העניין, אך לא מעודדת אותי ללכת... אשמח לתגובה נוספת. תודה אגב, ראיתי אותך אמש בטלויזיה (:

מנהלי פורום טיפול מיני בנשים