חתך בפות בעקבות יחסי מין

דיון מתוך פורום  טיפול מיני בנשים

08/07/2023 | 19:13 | מאת: טל

בת 26, נוטלת גלולות מינס כבר 3 שנים. בעקבות כאבים ביחסי מין (ברמה שאני לא מצליחה בכלל לקיים) אובחנתי עם וולוודיניה ווגיניזמוס. ניסיתי לטפל עי שימוש במשחת ACG אבל לא ככ עזר. בכל נסיון לחדירה אני מרגישה כאבים בפתח ובנוסף כמו ״קרע״ שגורם לצריבה וכאב מתחת לפתח הנרתיק (ממש למטה) ולעיתים רחוקות גם דימום קל. אציין שזה לא מתוך הנרתיק אלא ממש מתחת לכיוון פי הטבעת. זה שורף באותו יום במיוחד בעת מתן שתן ולאחר כמה ימים זה מתאחה ועובר אבל אז כאשר מנסים עוד פעם גם לאחר מספיק זמן זה קורה שוב. הייתי אצל רופא נשים ממש לא מזמן והוא לא ראה משהו חריג. מה יכולה להיות הסיבה להיווצרת החתך הזה בכל פעם ומה ניתן לעשות כדי להמנע מזה?

יובש נרתיקי והדקקות של העור כתוצאה משמוש בגלולות יכול לגרום ליצירה של קרעים בנוסף לכאבים בזמן חדירה סיבה אחרת היא היותך מכווצת החדרה של פין לנרתיק כשאת מכווצת דורשת לחץ יותר גדול ולכן יותר סכוי להווצתרות קרעים את צריכה טיפול בפיזיותרפיה של רצפת אגן ממליצה הפסקת גלולות שמוש בשמנים ועסויים מקומיים ואולי זה יפתור את בעית החתכים לגבי הכאבים בוסטיבולום לא מיצית את כל הטיפולים האפשריים

מנהלי פורום טיפול מיני בנשים