שאלה על גיל המעבר או לקראתו

דיון מתוך פורום  טיפול מיני בנשים

09/06/2023 | 20:28 | מאת: אדוה

הי, אני בת 48. יש לי מחזור. רציתי לשאול האם כשהאסטרוגן בגופנו יורד זה גורם לעליית הכולסטרול הרע בגוף או שאין קשר בין הורמונים לשומנים בדם? הטריגליצרידים נמוך וגם כולסטרול. אבל יצא ערך גבוהה לקראת הגבול הסופי של כולסטרול רע. כמו כן זמן מה יש לי כאבים בחזה שהתגברו ויצא cpk 651 גם יצא שעליתי במשקל ( עדיין משקלי תקין) אני מהרזות ולכן הרופאה שמחה. אבל אני דווקא לא אוכלת טוב בכלל בקושי אוכלת. יתכן וכל זה מגיל המעבר?כלומר פרופיל שומנים משתנה? תודה

כל עוד יש לך מחזורים סדירים השחלות מספקות מספיק אסטרוגן יכול להיות שיש שינויים של גיל שלא בהכרח קשורים לאסטרוגן ממליצה לעשות פרופיל הורמונלי בבדיקות הדם

מנהלי פורום טיפול מיני בנשים