לא מרטיבה

דיון מתוך פורום  טיפול מיני בנשים

06/09/2008 | 23:26 | מאת: סיגל

אני בת 41 נשואה+1. בזמן קיום יחסי מין איני מרטיבה , אני אוהבת את בעלי ומעוניינת בסקס, אך משום מה איני מצליחה להרטיב ואנו נאלצים להשתמש בתכשירים או ברוק , ועדיין זה מקשה, בעלי מאוד לא מבין מדוע איני מרטיבה אשמח לקבל עצה תודה , סיגל

07/09/2008 | 13:05 | מאת: רוני

האם יש מצב אחר שאת כן מרטיבה (גירוי עצמי למשל) יובש בנרתיק הנה בעיה שכיחה בעיקר אצל נשים בגיל המעבר, אך גם נשים רבות בגיל הפוריות סובלות מבעיה זו. לרירית הנרתיק מבנה ייחודי, היא עשירה בכלי דם ועצבים ומתאפיינת בלחות, גמישות ורגישות רבה. כל הפרעה באיזון הפיזיולוגי הטבעי של הנרתיק עשויה לגרום לתופעות של יובש והתפתחות סדקים ברירית. יובש בנרתיק מתאפיין לרוב בתחושה של אי נחות וצריבה עד כדי כאבים, גם זמן קיום יחסי מין. מאזן הורמונים תקין שומר על האיזון הפיזיולוגי הטבעי של הנרתיק. עם זאת, במחזור חיי האישה המאזן ההורמונלי משנתנה באופן טבעי. שינויים שחלים בגיל הפריון, לאחר לידה ובגיל המעבר עשויים להשפיע על רירית הנרתיק ולגרום לתסמינים של יובש בנרתיק. טיפולים תרופתיים, שימוש בגלולות מהדור החדש וכן זיהומים חוזרים, גם הם עשויים לגרום ליובש בנרתיק. ניתן לטפל ביובש בנרתיק, לשקם את רירית הנרתיק ולהחזירה לתפקוד תקין גם ללא הורמונים. הטיפול מאפשר גם להחזיר את רמת החומציות (רמת ה- PH ) בנרתיק לרמה תקינה.

לסיגל שלום הסיבה הכי שכיחה בנשים בגיל הפריון לירידה ברטיבות זה ירידה בעוררות או בגירוי המיני: ירידה ברכוז עקב עייפות, שחיקה שגרה, טרדות יומיומיות, טיפול בילד כל אלו יכולים להוריד את החשק המיני ואת היכולת להכנס לעוררות מינית. יש בעיות פיזיולוגיות שיכולולת לגרום לכך כמו דלקת מקומית, ירידה הורמונלית ( כמו בזמן הנקה) תרופות, גלולות שיכולות ליבש את רירית הנרתיק, וסטיבוליטיס - המתבטא בכאבים בזמן חדירה וביובש גם.. פני לרופא נשים שלך לצורך בדיקה מקיפה בברכה ליאורה אברמוב

מנהלי פורום טיפול מיני בנשים