שאלה לגבי הפסקת אמצעי מניעה

דיון מתוך פורום  טיפול מיני בנשים

28/08/2008 | 14:02 | מאת: אביב

שלום רב, אשתי מניקה מזה 10 חודשים והיא השתמשה בגלולה שמשתמשים בזמן הנקה. בשל כאבים בחדירה, היא פנתה למרפאה סקסולוגית ושם המליצו לה להפסיק עם הגלולות האלה ולקחת במקביל אסטרוגן. הכאבים אכן חלפו לאחר כחודש וחצי מיום ההפסקה. כעת השאלה באיזה אמצעים ניתן להשתמש, האם יש כמה סוגי גלולות לנשים מניקות והאם שיטה של גמירה בחוץ+הנקה בטוחה כמעט כמו שימוש בקונדומים. עליי לציין שאני והיא ממש לא סובלים את אמצעי המניעה של הקונדום. תודה מראש על התשובה.

אפשר להשתמש בסרזט - גלולת ההנקה יחד עם אסטרוגן מקומי ואני מאמינה שהכאבים לא יחזרו. גמירה בחוץ והנקה איננה אמצעי מניעה בטוח ב100%, אם כי תלוי כמה זמן עבר מאז הלידה וכמה פעמים ביום היא מניקה. כשהאשה תפסיק את ההנקה אפשר לחזור לגלולות רגילות. או לחילופין אפשר להכניס לרחם התקן אשר ישמש כבר כאמצעי מניעה עד ההריון הבא ואפשר להשתמש בו תוך כדי הנקה. ליאורה אברמוב

מנהלי פורום טיפול מיני בנשים