האם הוא עוד לא מוכן?

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

23/04/2012 | 09:24 | מאת: אמא

שלום רב, בני בן שנתיים ושלושה חודשים, ילד מאוד חכם אם כי לא הכי בוגר. לפני שבוע התחלתי לעורר את נושא הגמילה, קנינו ספר מתאים שאני מקריאה לו המון, כמובן ישבנון ואפילו עשיתי "טבלאת יציאות" שכל פעם שיוצא משהו הוא מקבל מדבקה בטבלא. הוא הצליח לעשות קקי וגם פיפי באסלה, אך הוא אינו מגלה עניין בכלל בנושא. אפילו הורדתי לו את הטיטול ליום שלם בו הוא לא הפסיק לפספס וכשאני שואלת אם יש לו פיפי / קקי הוא בכלל לא עונה לי ולא משתף פעולה ובטח שלא מראה התלהבות. האם זה מוקדם מידי עבורו והוא עדיין איננו בשל? להמשיך בתהליך באופן אחר משאני נוהגת כעת? או פשוט לחכות להוא יגלה סימנים יותר ברורים שיכולים להצביע על בגרות נפשית מצידו. אני לא רוצה ללחוץ עליו ובטח שלא לגרום לו לתחושת כישלון ואכזבה, אשמח לעצה בנושא. תודה רבה.

מומלץ לנהוג בסבלנות רבה וללוות את הילד בעדינות, בקצב ובסגנון שלו.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים