מספר הרטבות בלילה גיל 3

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

12/04/2012 | 22:24 | מאת: שיר

שלום, בני בן השלוש גמול כבר מספר חודשים, במהלך היום מצליח להישאר יבש ונקי (למעט מקרים בודדים פה ושם). לפני כשבועיים החלטנו להוריד את החיתול גם בלילה (בגן הוא כבר ישן בצהריים ללא חיתול תקופה ארוכה ורוב הזמן לא מרטיב), מאז שהורדנו את החיתול הוא מרטיב כל לילה ואפילו פעמיים בלילה , כאשר היה עם חיתול ברוב הלילות היה מתעורר ומבקש לשירותים, היום הוא לא מתעורר בכלל ואנחנו צריכים להעיר אותו 2-3 פעמים בלילה באופן יזום כדי שלא ירטיב. האם זה בסדר להעיר באופן יזום או שזה עלול לחבל ביכולת הטבעית שלו לקום כאשר יש צורך בכך? האם זה טבעי שמרטיב "כ הרבה פעמים בלילה אחד למרות שאנחנו מקפידים לקחת אותו לפני השינה? הוא לא שותה הרבה לפני השינה יש לציין. תודה

גמילה מהרטבה בלילה א. מורידים את החיתול למשך שלשה שבועות ב. בתקופה זו נותנים לילד לשתות חופשי בערב ולא מעירים אותו לשירותים בלילה. ג. אם מספר הלילות היבשים הולך וגדל – הילד נמצא בתהליך טבעי של גמילה ויש להמשיך כך עד שיהיה יבש לחלוטין. ד. אם ממשיך להרטיב באותה תדירות לכל אורך התקופה -- יש לשקול אפשרות להחזיר לשימוש את החיתול ולהמתין להזדמנות אחרת בעוד מספר חודשים או לפנות לטיפול באמצעות זמזם הרטבה אלקטרוני אלחוטי -- יש לזכור כי ניתן ליישם טיפול זה כבר מגיל כבר מגיל שלש במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב מקצועי.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים