התמודדות עם גמילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

24/03/2012 | 14:56 | מאת: דפנה

שלום אב, בני בן 3 וחודשיים עוד מעט אשר שוחחנו עימו לגבי התחלת גמילה עם בוא האביב. התחלנו את תהליך הגמילה לפני שבוע וחצי. בגן הוא עם טיטול עדיין על פי דברי הגננת ובבית בשעות אחר הצהריים הוא עם תחתונים. בתחילה ביקש לעשות פיפי בשירותים בעזרת הישבנון. בהמשך ביקש לעשות בסיר וכעת יש פעמים בהם הוא אינו עושה כלל ואינני יודעת האם הוא מתאפק או לא. לגבי קקי - בכלל אין עדיין שימנים של הצלחה. הוא אומר רק לאחר שהוא עושה. אני יודעת שאנחנו רק בתחילת התהליך ושהדבר לוקח זמן אך יחד עם זאת בני הוא ילד רגיש מאוד אשר כל שינוי אצלו הוא קשה עבורו. בפרק זמן זה כאשר היינו יחד בבית התהליך היה טוב אך כאשר הגיעה משפחה למספר ימים והפוך הוא לא אמר כלל וברח לו וחששתי מצבירת חוויות של חוסר הצלחה. בנוסף כאשר אני שואלת אותו האם יש לו פיפי או קקי הוא אומר שלא ולעיתים נראה שהוא אינו אוהב את העובדה שאני שואלת. אני חוששת שמא אחרי פסח שכשנתחיל גם בגן יהיה לו קשה מאוד מאחר וזו גם סביבה נוספת, ולא הבית. מה דעתך? מה עלי לעשות? אשמח לעזרה תודה רבה דפנה

מומלץ ללוות את הילד בקצב ובסגנון שלו. לעודד ולשבח מידי פעם. להמנע מלדרוש ממנו וללחוץ עליו. אם יהיה צורך להתערב מומלץ לעורה ומגובשת מראש.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים