גמילה מחיתולים לבת שנה וארבע

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

18/12/2011 | 15:40 | מאת: יואל

שלום רב, בתי בת שנה וארבעה חודשים, כבר מספר שבועות שבכל פעם שהיא עושה קקי או פיפי בחיתול היא מודיעה לנו על כך, ומבקשת שנחליף לה ע"י משיכת החיתול וקיראות קקי קקי. היום היא קראה קריאות קקי, הושבנו אותה על האסלה ולאחר כמה דקות היא עשתה פיפי. היא שמחה מאוד והיתה מאוד גאה, ואפילו השויצה לאחיותיה הגדולת. אני מבקש לברר א. האם זה לא מוקדם מדי להתחיל בתהליך הגמילה? ב. האם העובדה שהיא מכריזה על כך שהיא עושה קקי או פיפי בחיתול ומבקשת שיחליפו לה מסמנת את המוכנות שלה לגמילה? ג. איך מתמודדים עם גמילה בחורף? תודה מראש

א. כל עוד אתם זורמים ומלווים את הילדה בקצב ובסגנון שלה - מבלי להפעיל עליה לחץ ישיר או עקיף - אין כל בעיה. ב.בהחלט אלה סימנים ברורים של מוכנות - אבל שוב מדגיש לוו אותה על תלחיצו. ג. אין צורך להתמודד - פשוט לוו את הילדה בקצב ובסיגנון שלה.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים