צפונית

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

13/12/2011 | 21:34 | מאת: בתיה

דר קושניר שלום ביתי כמעט בת חמש ובעצם עדיין לא נגמלה. כבר כמה שנים שהיא סובלת מבריחת שתן ביום (בלילה עדיין ישנה עם טיטול והוא מלא בבוקר). הינו אצל נפרולוג, נוירולוג ואורולוג. הכל אצלה תקין היחידי שהציע הגדרה לבעיה היה האורולוג שטען שיש לה שלפוחית שתן עצלה ושצריך לדאוג שהיא מתרוקנת כל שעה+. ככה אנחנו עושים כבר כ 9 חודשים. המצב לא השתנה כלל. אם לא שולחים אותה לשרותים, היא מפספסת ובכמויות. כמות גדולה ובתדירות גדולה. אני חייבת לציין שביתי היא ילדה בוגרת, חכמה, מודעת לעצמה היטב ואוהבת את גופה.איננו יודעים מה הבעיה, אם היא נפשית\רגשית או גופנית. אשמח להמלצתך.

שלום רב לכם, ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה. על פי הפרטים שציינתם נראה כי מדובר במקרה שגרתי של הרטבת לילה ראשונית( אשר אליה נלויית הרטבה בזמן עירות ) הבעיה נובעת משיבוש מסויים בתיפקוד של אותו מנגנון אוטומטי של רפלקסים המפקח על שלפוחית השתן. הטיפול המתאים ביותר לפתרון בעיית הלילה ובעיית ההרטבה ביום הינו טיפול התנייתי באמצעות זמזם הרטבה אלקטרוני. טיפול זה נמשך מספר חודשים וניתן במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב . בברכה ד"ר ברוך קושניר

15/12/2011 | 23:12 | מאת: בתיה

אני מכירה את הפתרונות להרטבת לילה. אך מה לגבי ילדה שכל הזמן מרטיבה ביום. אם לא אומר לך ללכת לשרותים היא יכולה להזדקק להחליף בגדים כל שעתיים. כל המערכות שלה תקינות לפי הבדיקות שעשינו. תודה לך.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים