גמילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

22/07/2008 | 13:12 | מאת: סופי

בתי בת 2.5. התחלנו את הגמילה מטיטולים לפני כמה חודשים. היא נגמלה די מהר ועשתה גם פיפי וגם קקי בלי בעיות (קודם בסיר ואח"כ בשירותים). פתאום לפני בערך שבועיים היא חזרה לעשות קקי בתחתונים. זה נראה כאילו היא מפחדת לעשות קקי בשירותים: היא מתיישבת על האסלה,מתחילה לבכות ולהגיד "לא יכולה, לא יכולה". דורשת לרדת מהאסלה ואחרי כמה דקות עושה קקי בתחתונים. פשוט נעמדת באמצע החדר ועושה קקי. ניסיתי להציע לה סיר - גם לא מוכנה. בגן גם לא מבינים מה קרה - היא היתה גמולה לגמרי ועכשיו כל יום אני מקבלת תחתונים עם קקי. מה יכולה להיות הסיבה לכך? מה ניתן לעשות?

נראה כי קיימת נסיגה בתהליך הגמילה של בתך. תופעה מוכרת וידועה. א. גייסי סבלנות והמנעי מתגובות כעס עד כמה שאפשר. ב. נסו לעודד אותה על ידי שימוש בישבנון. ג.נסו להציג בפניה את הסרט החדש המעודד ילדים להשתמש באסלה ראי קטעים מסרט זה וכמו כן מיגוון עצות מעשיות באתר www.aslaksuma.com

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים