גמילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

19/10/2011 | 09:41 | מאת: חנה

בתי בת שנה ו-10 חודשים. לפני בדיוק חודש התחלנו גמילה. הצעד לא הגיע מהכיוון שלה אבל החלטתי לנסות ולראות איך תגיב. תוך יומיים הילדה הייתה גמולה בבית מלבד מעט פספוסים. אי אפשר להגיד שהיא לא הפנימה את העניין מאוד מהר! תוך מס' ימים כבר הרגשתי שכמעט ואין סיכוי לפספוסים (למרות שמדיי פעם הם עדיין קורים)! הבעיה היא בגן. היא פשוט מתאפקת (לא מפספסת!) עד לטיטול של שנת הצהריים ואז ממלאה אותו בכל מה שאגרה...(גם בלילה היא ישנה עם טיטול). במשך החודש הזה היא עשתה פיפי בשירותים בגן רק 3 פעמים. אציין שלא גמלתי אותה בסיר, אלא, ישר עם ישבנון על השירותים. גם בגן יש לה ישבנון. בנוסף, בכיתה שלה בגן יש רק ילד אחד גמול, האחרים לא בתהליך גמילה. בתחילת התהליך הגננת מאוד כעסה עליי, אמרה שהילדה לא מוכנה! שאני אחזיר אותה לטיטולים. מובן שלא הסכמתי כיוון שבבית היא גמולה! עכשיו המטפלת בגן הציעה שאולי אני אוריד לה את הטיטול בבוקר, וכשנגיע לגן אני אחזיר לה אותו לשעתיים ואז הם יורידו לה. ובשינה שוב ישימו לה. דבר ראשון זה אומר שבקושי נשאר זמן בו היא תהיה ללא טיטול, ודבר שני זה להחזיר אותה אחורה ולהראות לה שלא סומכים עליה. אני לא בעד זה... הבעיה היא שהיא מתאפקת וזה לא בריא. וזה גם הפך לדפוס שהיא יודעת שבצהריים היא תקבל טיטול... ואני לא חושבת שצריך לשלול ממנה את הטיטול של הצהריים כי זה יהיה מעבר חד מדי בשבילה... מה עליי לעשות???? תודה!

מומלץ לקיים שיחה רצינית עם הגננת ולנסות להגיע להסכמה על מדיניות משותפת אשר תהיה מקובלת על כולם. אוירה של עימות וכעס בינך לבין הגננת בנושא עשויה להזיק לילדה.

20/10/2011 | 21:21 | מאת: חנה

תודה על התגובה אבל לא הבעת את דעתך לגביי דרך הטיפול. כיצד עליי להמשיך עם הגמילה שלה?

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים