הרטבת יום ילדה בת 6

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

15/07/2011 | 18:26 | מאת: תמי

ביתי בת ה6 אינה מרטיבה בלילה. אם יש לה צורך לפיפי בלילה היא תקום לבד תעשה ותחזור לישון.(רק אם היא תשתה הרבה מאוד לפני השינה היא עלולה לפספס, מה שלא קורה בדרך כלל). במשך היום יש פעמים שהיא מרטיבה את המכנסיים. זה יכול לקרות גם בגן וגם בבית. בתחושה שלי היא הולכת הרבה יותר פעמים לשירותים מילד ממוצע. מה לעשות? היו הרבה דיבורים בנושא ואנחנו אוטוטו עולים לכיתה א ואני מודאגת. אודה לתשובה.

הוראות לטיפול בהרטבה בזמן ערות בלבד ( אשר אינה נלויית אל הרטבת לילה) יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים. בהצלחה, ד"ר ברוך קושניר

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים