פספוסים במהלך היום

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

15/03/2011 | 09:45 | מאת: מאיה

בתי בת 3.8, התחילה את תהליך הגמילה לפני 10 חודשים, עדיין מרטיבה במהלך היום בתדירות של פעם ביום, מספר פעמים בשבוע (זה משתנה, יכול להיות רצף של מספר ימים יבשים ויכול להיות פספוסים יום אחרי יום). במקביל היא גם הולכת ביזמתה לשירותים מספר פעמים ביום. בלילה גמולה כבר כחצי שנה עם פספוסים מועטים (אחת לשלושה שבועות בערך)ואף מתעוררת במידה וצריכה פיפי. אנחנו אובדי עצות וכבר לא יודעים איך להגיב ומה לעשות. יש לציין שאנחנו נמנעים מלשלוח אותה באופן יזום כיוון שזה גורר בכי ועימותים. אשמח לעצות ובמקביל המלצה לאיזה גורם מטפל כדאי לפנות.

הוראות לטיפול בהרטבה בזמן ערות בלבד ( אשר אינה נלויית אל הרטבת לילה) יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים. בהצלחה, ד"ר ברוך קושניר

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים