הרטבת יום

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

29/12/2010 | 11:12 | מאת: עוזי

לד"ר ברוך קושניר שלום. בני בן 7 ילד שני במשפחה בת 3 ילדים כיום תלמיד בכיתה א' מרטיב במהלך שעות היום בלבד. עלי לציין שההרטבה לא מפריעה לו כלל ואין זה מפריע לו להמשיך ולהסתובב בבגדים רטובים. פנינו לרופא המשפחה אשר ביצע בדיקות דם ושתן ונשללה בעיה רפואית. פנינו לטיפול פסיכולוגי ורגשי אך עד היום הבעיה לא נפתרה. חשוב לציין שבני מרטיב רק ביום ולא בלילה ויש פעמים אמנם נדירות שהוא עושה את צרכיו גם בתחתונים. כל נסיונותינו כשלו נודה לך מאוד אם תוכל לעזור לנו לפתו את הבעיה שנמשכת זמן רב. תודה רבה עוזי

הוראות לטיפול בהרטבה בזמן ערות בלבד ( אשר אינה נלויית אל הרטבת לילה) יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים. בהצלחה, ד"ר ברוך קושניר

08/02/2011 | 05:09 | מאת: מיקי

מה לעשות אם הטיפול המתואר לא עוזר?

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים