פספוסים בגן

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

24/11/2010 | 17:11 | מאת: יעל

בת 3.4, התחילה גמילה לפני חצי שנה, לא הלך חלק, היו המון פספוסי פיפי וטפטופים לאורך תקופה ארוכה, עם עליות ומורדות (היו שבועות יבשים לגמרי והיו שבועות עם פספוסים מדי יום). ללא חיתול בלילות קרוב לשלושה חודשים עם פספוסים מועטים, אחת לעשרה ימים בממוצע. בבית כבר שולטת לחלוטין, הולכת ביזמתה, אבל בגן יש פספוסים לפחות בחצי מהימים, בעיקר בשעת משחק בחצר. הרושם שמתקבל שהיא לא מוכנה לעזוב באמצע פעילות ונזכרת ללכת כשכבר מאוחר מדי (הרבה פספוסים קורים כבר בדרך לשירותים) או בכלל לא. אני חושבת שהיא לא מעריכה נכון את הזמן שהיא מסוגלת להתאפק, שבמקרה שלה הוא לא ארוך במיוחד. ניסינו להתעלם, ניסינו לשבח בימים יבשים, ניסינו לתגמל בפרסים, ניסינו להסביר לה את ההשלכות (בריאותיות וחברתיות), שום דבר לא עוזר. מה כדאי לעשות?

הוראות לטיפול בהרטבה בזמן ערות בלבד ( אשר אינה נלויית אל הרטבת לילה) יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים. בהצלחה, ד"ר ברוך קושניר

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים