נסיגות בגמילה של פעוטה בת 2.5

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

06/10/2010 | 07:56 | מאת: שרה

בתי כבר מגיל 1.5 בערך ביקשה לשבת בסיר ליד אחיה הגדול שישב בשירותים. תחילה היתה יושבת עם בגדים ואח"כ רק עם חיתול ובסופו של דבר היתה מתיישבת ערומה. מאחר ופחדתי מגמילה מוקדמת חיכיתי שתגיע לגיל שנתיים ואז, גם בהמלצת המטפלת במשפחתון, התחלנו גמילה ביום. בהתחלה זה עבד יפה אולם מהר מאוד חלה נסיגה והיא החלה לבקש חיתול בשביל לעשות בו קקי. לא התעקשנו איתה וזרמנו, כאשר תמיד הצענו לה גם את האלטרנטיבה של הסיר או הישבנון. כיום, כאשר היא בת 2.5, היא עדיין לא מסכימה לקקי בסיר או באסלה ועדיין מבקשת חיתול. מפיפי היא גמולה במהלך היום, אולם לאחרונה גם אני וגם המטפלת שמנו לב שהיא מתאפקת המון שעות לפיפי. שמתי לב שלפעמים (לא תמיד) היא לא עושה פיפי כל אחה"צ ובערב, כששמים לה חיתול לקקי או לשינה- יוצא לה המון פיפי. שאלתי היא -איך מתקדמים מכאן?

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה במסגרת הדרכה,ליווי ומעקב במרפאה המתמחה בטיפול בחרדת אסלה.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים