באמצע תהליך הגמילה..

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

26/09/2010 | 00:22 | מאת: רותי

שלום, בתי בת שנה ושלושה חודשים. כבר כחודשיים עושה פיפי וקקי בסיר, כשמושיבים אותה. בתקופה זו הייתה גם עם חיתול, פיפי עשתה כל הזמן גם בחיתול אבל קקי היא מבקשת ולא מפספסת. החלטתי יחד עם בעלי להתחיל את הגמילה, יש לי שבוע וחצי חופש ואני איתה בבית. ביום הראשון היו הרבה פספוסים, ביום השני היו פספוסים אבל היא גם ביקשה לעשות פיפי (פעם אחת אמרה ופעם אחת הלכה לסיר) והיום, השלישי, נראה שחלה רגרסיה כי כל היום היא עשתה פיפי בתחתונים ולא אמרה כלום..ואפילו גילתה קצת התנגדות לשבת בסיר (מה שלא היה עד עכשיו...) חשוב לי לציין שקקי היא לא מפספסת ואף מתאפקת אם צריך. הייתי רוצה לדעת מהי הדרך הכי נכונה לגמילה? האם להושיב אותה כל רבע שעה/חצי שעה בסיר או לתת לה לפספס כדי שתלמד לזהות מתי היא צריכה? וכשהיא מפספסת האם זה בסדר להגיד לה שלא עושים פיפי בתחתונים ולקחת אותה מיד לסיר, או שצריך להגיד לה שזה לא נורא כדי שלא תרגיש שהיא לא בסדר? האם יש לך עוד טיפים בשבילי? ושאלה אחרונה - בגן אמרו לי להביא אותה עם חיתול עד שהיא תדע לבקש לבד ולא תפספס, אבל האם זה לא פוגע בתהליך? והאם זה לא יבלבל אותה שפתאום חוזרים לחיתול ועושים בו פיפי? תודה מראש :)

המתינו עד אשר תבחינו בסימנים ברורים של מוכנות לגמילה. פנו אז לקבלת הדרכה וליווי מגורם מקצועי להמשך התהליך.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים