ילדה בת ארבע ורבע - אינה גמולת לילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

20/09/2010 | 10:24 | מאת: בולי

בתי גמולת 'יום' מגיל שנתיים וחודשיים במהירות והצלחה רבה. אולם, טרם הצליחה להגמל בלילות. גם בשנת צהריים ארוכה, באם מתקיימת, אם תשתה לפניה יתכן ותרטיב. בגיל 4 הוחלט יחד שנוריד את החיתול והשתמשנו שבוע+ בפול אפס ואחכ לתחתונים, כשאנחנו ההורים לוקחים אותה לשירותים פעם אחת בלילה לפחות, תלוי בכמות השתיה ששתתה בסמוך לשינה או במהלכה. אילו לא מורידים, ישנה הרטבה ממנה היא כלל לא מתעוררת! ניכר שההרטבה לא מפריעה לה, אם כי היא גאה לישון בתחתונים. היא אף איננה מתביישת בכך שבורח לה. האחריות כמובן עדיין עלינו.. אציין כי לא היה רצף של יותר משניים שלושה לילות יבשים (כשלא לקחנו אותה לשירותים במהלך הלילה). רציתי לקבל את עצתך. האם להמשיך בדרך זו? האם להמתין לבשלות פיזיולוגית? האם לפנות למרפאה? פעמון וכד'. תודה רבה מראש.

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.

11/10/2010 | 11:20 | מאת: אורית

שלום רב, בני בן 5, גמול מגיל 2.5, המקרה שמתארת בולי, הינו ממש המקרה לגבי ילדי בלילה. הוא אינו מרגיש שיש לו פיפי ולכן מרטיב כמעט בכל לילה, למעט מקרים שאנו מרימים אותו בזמן השינה, ברב המקרים הוא ממשיך לישון כשהוא רטוב ואפילו לא מתעורר כתוצאה מכך. מן הראוי לציין שבד"כ הוא שותה לפני השינה גם כשהוא כבר במיטה, ולא מוכן לוותר על זה, למרות ההסברים החוזרים והנשנים שלי. דבר נוסף הוא, שעד לא מזמן, הוא היה עושה זאת גם ביום ולא משום שהוא לא מרגיש אלא פשוט היה מתעצל להתפנות בזמן משחק, הדבר בעת האחרונה הסתדר אך בלילה עדיין כלל לא. מה אפשר לעשות בנושא? האם צריך לפנות לייעוץ רפואי? לתשובתך אקדים תודה בברכה אורית מהצפון

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים