גמילה נואשת

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

16/09/2010 | 13:45 | מאת: shirly

שלום ושנה טובה .. בתקווה שאני בפורום הנכון ברצוני לשאול: בני בן שנתיים ושבעה חודשיים מלפני חודש בדיוק החלטתי שהגיע הזמן שמספיק עם חיתולים ובצורה ברורה והחלטית הסברתי לו שהוא כבר ילד גדול ומעכשיו והלאה אנחנו עושים פיפי וקקי רק באסלה וטיטול אנחנו נשים רק שישנים למקרה שלא יברח לנו פיפי. התחלתי את התהליך בצורה כזו שכל פעם שהוא יעשה פיפי או קקי הוא יקבל פרס, הפרס היה איזשהו משחק בהתחלה אח"כ הקטנצ'יק יתלהב מהרעיון וכל פעם שהזכרנו לו הוא ניגש לאסלה עשה קצת פיפי ודרש פרס , אציין גם שבימים הראשונים הוא נורא נלחץ מהקקי שיצא ונפל לרצפה וממש צרח, חיבקנו והרגענו אותו ונתנו לו לעשות ברצפה את הקקי עם הרגשה שזה בסדר וננקה. ואם הוא חושש מהאסלה שיעשה ברצפה.. ושוב לאט לאט הוא החל להתקרב לאסלה והיה עושה שאני אומרת לו ומיד דורש פרס. הפרסים הפכו להיות שוקולדים וסןכריות. כי הוא רצה כל פעם פרס ולא רצינו לאכזב, נכון לעכשיו הוא לא דורש ללכת לשירותים רק אם לוקחים אותו וגם לזה בימים האחרונים יש התנגדות חריפה הוא לא ניגש לבד לאסלה לעשות פיפי או קקי, וכשאנחנו תופסים אותו מתחיל לעשות קקי אז אני לוקחת אותו לאסלה, הוא עושה וכמובן דורש פרס שזה שוקולד. בגן גם אם לוקחים אותו הוא עושה לבד הוא לא דורש עד בורח לו ולפעמים זה כלל לא מפריע לו שהוא רטוב, שאני שואלת אותו אם הוא רוצה טיטול הוא אומר שכן. אני ממש מיואשת לא יודעת כיצד המשיך, מותשת מכל הכביסות של פיפי. אני חושבת להחזיר לו את הטיטול אך לא בטוחה ...והמאמר כאן כבר ממש בלבל אותי. אשמח אם תוכל ליעץ לי תודה וגמר חתימה טובה

החזירו את החיתול לשימוש. המתינו עד אשר תבחינו בסימנים ברורים של רצון ומוכנות לגמילה. אז פנו אל גורם מקצועי לקבלת הדרכה, ליווי ומעקב בביצוע תהליך הגמילה.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים