מתי נכון לעשות גמילת לילה?

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

15/09/2010 | 23:16 | מאת: אמא יקרה לי

שלום רב. ביתנו בת שנה ושבעה חודשים. גמולה במשך היום בצורה מלאה. בשנת הצהריים לא מרטיבה מהרגע שנגמלה. בלילה לפעמים כן ולפעמים לא. אנחנו שמים לה חיתול בשתי ההזדמנויות הנ"ל. שאלתי היא בעצם, מתי הזמן המתאים לנסות גמילת לילה? כמובן שאיננו לחוצים בנושא ואנחנו לא מצפים ממנה לא להרטיב בגיל כזה. השאלה היא כללית, ממתי ניתן לצפות מילד שיתאפק בלילה? היא מתעוררת עם הצורך לפיפי, אומרת, לעיתים מתעקשת לעשות בשירותים ולעיתים לא. תודה ושנה טובה.

גמילה מהרטבה בלילה באמצעות הפסקת השימוש בחיתול רוב הילדים נגמלים מהרטבה בלילה באופן טבעי ללא התערבות כלשהיא מצד ההורים. את התהליך הטבעי הזה ניתן לזרז על ידי התערבות יזומה מצד ההורים. מוצגת כאן לפניך הדרך בה יש לפעול כאשר מנסים לזרז את תהליך הגמילה הטבעי מהרטבה בזמן שינה. גמילה מהרטבה בלילה באמצעות הפסקת השימוש בחיתול יש להפסיק את השימוש בחיתול למשך שלשה שבועות. לאפשר לילד לישון ללא חיתול. לאפשר לו לשתות באופן חופשי בשעות הערב, לעודד התרוקנות בשירותים לפני השינה אך לא להפעיל לחץ, להימנע מהערות יזומות של הילד לשירותים במהלך הלילה. לעקוב אחר ההתרחשויות. אם מספר הלילות היבשים הולך ומתרבה בהדרגה -- זה מלמד שהילד נמצא בתהליך גמילה טבעי וכנראה יגיע ליובש מחלט עם הזמן. אם הילד ממשיך להרטיב ללא כל שינוי במהלך שלשת השבועות -- זה מלמד שלא מתבצע תהליך גמילה טבעי. במצב זה ניתן: להחזיר את השימוש בחיתול ולנסות שוב בעוד מספר חודשים. או לפנות לטיפול באמצעות זמזם הרטבה במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית

16/09/2010 | 14:11 | מאת: אמא יקרה לי

האם ניתן בכל גיל? כרגע היא בת 19 חודשים ומרטיבה בלילה לסירוגין. יש בקרים שמתעוררת יבשה לגמרי אחרי שהתעוררה במשך הלילה לעשות פיפי בשירותים. השאלה היא האם בגילה כבר אפשר לנסות לא להשתמש שלושה שבועות בחיתול כמו שהסברת או שפיזית זה מוקדם מידי. תודה רבה.

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים